Metode pentru cresterea fertilitatii- II
De
6. Incearca sa ramai linistita
Stresul si fertilitatea nu merg deacord. Chiar daca nu exista studii aprofundate pe efectele stresului asupra fecundarii, se stie ca stresul omoara starea de bine a viitoarei mame (insomnie, comportamentul alimemtar, nervozitate excesiva) deci are efect indirect si asupra fertilitatii.Iti doresti un copil? Atunci ocupate de tine, odihneste-te si practica actvitati relaxante (yoga. Stretching..)!
7.Controleaza-ti temperatura
Foarte sigur ai auzit vorbindu-se de curba de temperatura, de ce este cu adevarat? Curba de temperatura (sau temperatura basala) ajuta sa se intelega dezvoltarea ciclului si deci gasirea celui mai bun moment pentru concepere. Cum functioneza?- Trebuie sa masori temperatura in fiecare zi, (chiar din prima zi de ciclu) in momentul trezirii , la aceeasi ora , cu acelasi termometru, inainte de a manca.
- O sa observi ca temperatura , la mijlocul ciclului scade , crescand cu apropierea de perioada menstruatiei. Ovulatia se produce deci cand temperatura incepe sa creasca.
- Deci care sunt zilele corecte daca se doreste o sarcina? Ziua de ovulatie cu siguranta dar si 2-3 zile inainte si dupa ovulatie.
8. Ia acid folic
Vitamina B9 si acidul folic ajuta viitoarea mama dar si fatul. Ginecologii prescriu din ce in ce mai des acid folic, au un rol fundamental in prevenirea anemiei, si in formarea de celule.Prezent in alimentatie, acidul folic se gaseste spanac, ficat, , in crusta care se formeaza pe branza, in oua… si ajuta la prevenirea catorva anomalii grave ale nou nascutului cum ar fi “buza de iepure” si altele. Foarte des este necesar sa se urmeze o cura cu acid folic in primele 3 luni de sarcina, pentru siguranta. Deci daca iti doresti un copil vorbeste primadata cu medicul tau.
9.Gandeste-te la spermatozoizi
Ai citit cu siguranta ca calitatea spermatozoizilor umani se reduce pe zi ce trece! Din ce cauza? Va aducem aminte ca spermatozoizii duc o adevarata lupta pana ajung sa fecundeze un ovul, trebuie sa parcurca un drum de 5000 de ori mai mare decat dimensiunea lor. O munca de tiran!Daca barbatul are o greutate mai mare, este stresat sau poarta pantanoni prea stranti, spermatozoizii o sa fie bolnavi. Deci ce trebuie facut?
- Ajutati partenerul sa se relaxeze. Yoga este o metoda eficace pentru bunastarea mintii si a corpului in general
- Pregateste mancare bogata in zinc, seleniu si vitamina C. Incearca sa il faci sa evite pe cat posibil alcoolul.
- Roaga-ti partenerul sa poarte oxeri in locul chilotului normal. Chilotul normal este o “sauna” si incetineste ritmul reproducerii spermatozoizilor.
- Partenerul trebuie sa evite contactul direct cu caldura, caldura excesiva este nociva pentru calitatea spermatozoizilor.
- Paretenerul nu trebuie sa stea asezat mai mult de 3 ore continuu, este recomandat si pentru sanatatea spermatozoizilor
- Incearca sa fi rabdatoare cu partenerul tau, nu il face sa se simta prost.
10. Purifica-ti corpul
Trebuie sa iti purifici corpul, un corp sanatoseste mult mai bun pentru a concepe un copil, nu? Cum trebuie procedat?- Evita contactul cu pesticidele
- Bea multa apa! Este cel mai bun mod pentru purificarea organismului , este preferabila apa bogata in calciu si magneziu.
- Nu uita de fibre: elimina toxinele si te fac mult mai “usoara”.
- Respira corect! Gimnastica usoara ajuta la imbunatatirea respiratiei si reuseste sa elimine energiile negative.
- Fa miscare! Miscarea este o atingere sanatoasa pentru corp si pentru minte, pentru a te simtii in forma si foarte fericita.
Comentarii (0 adaugat)
Adauga comentariul tau